Z czym serwować gościom chrupiące paluszki serowe?

Paluszki serowe, które ma w swoim asortymencie rzemieślnicza Piekarnia Galicyjska z Ropczyc to fantastyczna przekąska do filmu, serialu, a także na spotkania w gronie znajomych. Z czym serwować te paluszki serowe, by podniebienia Waszych bliskich oszalały z zachwytu? Oto nasze propozycje!

Paluszki serowe Galicia – co to jest?

Paluszki serowe, a dokładniej rzecz ujmując paluchy serowe, to niezwykle smaczna propozycja, którą proponuje swoim klientom marka Galicia. Wypiekane na pszennym zakwasie paluszki serowe z dodatkiem masła i wysokiej jakości Goudy to maksymalnie kruche i pełne smaku przekąski o świetnym składzie. Niska zawartość cukru, zero konserwantów, wysokiej jakości składniki – jesteśmy pewni, że nawet osoby o wymagającym podniebieniu, będą nimi zachwycone. Jeśli macie je w swojej kuchennej szafce, ale nie wiecie, z czym podać je swoim gościom, przygotowaliśmy dla Was kilka inspiracji.

Paluszki serowe z dipem czosnkowym

Do przygotowania tego banalnie prostego dipu potrzebujecie około trzech łyżek majonezu, trzech łyżek jogurtu greckiego, kilka ząbków czosnku, sok z cytryny (kilka kropel), sól oraz pieprz. Wszystkie składniki płynne lub półpłynne mieszacie ze sobą. Dodajecie do nich przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku, a następnie ponownie pomieszajcie. Gotowy dip odstawcie do lodówki do schłodzenia i wyciągacie z niej dopiero przed samym podaniem. W tym czasie smaki się ze sobą „przegryzą”. Ta czosnkowa wariacja nie dość, że pyszna to idealnie pasuje do paluszków serowych Galicia. Koniecznie spróbujcie tego połączenia.

Mocno pomidorowy dip majonezowy

Kolejna propozycja w naszym zestawieniu to majonezowy dip pomidorowy. Lekko słodki, lekko kwaśny, ale idealnie wyważony. Do jego przygotowania potrzebujecie około 80 gramów majonezu, 80 gram jogurtu naturalnego, 80 gram ulubionego koncentratu pomidorowego i sok z połowy limonki. Z przypraw przyda Wam się sól, pieprz i cukier. Wszystkie składniki podobnie jak w przypadku pierwszego dipu mieszacie ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajecie sól i pieprz oraz cukier. Nie zapomnijcie o nim – to cenny składnik, który sprawia, że kwaśne pomidory nabierają słodyczy. Jeśli jesteście fanami pomidorów, połączenie tego sosu z paluszkami serowymi na pewno przypadnie Wam do gustu.

Guacamole, czyli dip z awokado jako dodatek do paluszków serowych

Aby przygotować guacamole, powinniście mieć jedno mocno dojrzałe, idealnie miękkie i pełne smaku awokado, sok z połowy limonki, ząbek czosnku, płatki suszonego chili oraz oczywiście sól i pieprz – najlepiej świeżo mielony. Wykonanie tego dipu jest niesamowicie proste. Wystarczy, że przy pomocy widelca wydrążycie, a następnie rozgnieciecie w miseczce swoje awokado. Dodajcie do niego przepuszczony przez praskę czosnek, sok z limonki i płatki chili. Na koniec skosztujcie i doprawcie do smaku. Podawajcie w towarzystwie naszych ulubionych paluszków serowych marki Galicia. Mniam!

Który dip najbardziej przypadł Wam do gustu?