Rozgrzej piekarnik do 200 ° C / 180 ° C z wentylatorem / gazem 6. Połóż duży kawałek folii na powierzchni roboczej i przykryj tym samym kawałkiem nieprzywierającego papieru do pieczenia. Na wierzch ułożyć całe opakowanie fety, skropić miodem, polać oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Dodać szalotkę i dużą szczyptę płatków chili. Zwiń folię i papier dookoła fety, aby uformować paczkę, zgnieć w celu uszczelnienia, a następnie połóż na blasze do pieczenia z podpłomykami. Piecz przez 15 minut, następnie wyjmij blachę z piekarnika i ułóż podpłomyki na desce (trzymaj w cieple).
Podgrzej grill do wysokiego poziomu, a następnie grilluj paczkę z fetą na blasze jeszcze przez kilka minut. Rozpakuj i podawaj fetę w papierze, posypaną garścią posiekanej świeżej pietruszki z podpłomykami.